TUOMARIT

TUOMARIJAOT:

YKSILÖKILPAILUT:

PIKKUMINIT (XS) ja MINIT (S)

Karsintaradan tuomaroi: Jouni Kautto

Finaaliradan tuomaroi: Sari Mikkilä (Avustava tuomari: Markku Kaukinen)

MEDIT (M)

Karsintaradan tuomaroi: Jari Suomalainen

Finaaliradan tuomaroi: Vendula Hausnerová (Avustava tuomari: Esa Muotka)

PIKKUMAKSIT (SL)

Karsintaradan tuomaroi: Vendula Hausnerová

Finaaliradan tuomaroi: Jari Suomalainen (Avustava tuomari: Markku Kaukinen)

 

MAKSIT (L)

Karsintaradan tuomaroi: Sari Mikkilä

Finaaliradan tuomaroi: Jouni Kautto (Avustava tuomari: Esa Muotka)

JOUKKUEKILPAILUT:

PIKKUMINIT (XS) ja MINIT (S)

Karsintaradan tuomaroi: Vendula Hausnerová

Finaaliradan tuomaroi:  Jari Suomalainen (Avustava tuomari: Markku Kaukinen)

MEDIT (M)

Karsintaradan tuomaroi: Sari Mikkilä

Finaaliradan tuomaroi: Jouni Kautto (Avustava tuomari: Esa Muotka)

PIKKUMAKSIT (SL)

Karsintaradan tuomaroi: Jouni Kautto

Finaaliradan tuomaroi: Sari Mikkilä (Avustava tuomari: Markku Kaukinen)

 

MAKSIT (L)

Karsintaradan tuomaroi: Jari Suomalainen

Finaaliradan tuomaroi: Vendula Hausnerová (Avustava tuomari: Esa Muotka)

 

TUOMARIESITTELYT:

 

av.jpg

ANDERS VIRTANEN

Ylituomari

Olen parhaassa iässä oleva pedersöreläinen, joka työskentelee hammaslääkärinä Pietarsaaressa. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi kaksi täysi-ikäistä poikaa sekä kolme bordercollieta ja yksi kooikerhondje.


Tutustuin agilityyn vuonna 1989 ja valmistuin tuomariksi vuonna 1995.  Ensimmäinen agilitykoirani oli kultainen noutaja ja vuosien varrella olen harjoitellut ja kilpaillut ylimmässä luokassa kolmella eri koiralla. Tällä hetkellä harjoittelen ja kilpailen Zåia-kooikerhondjen kanssa 2-luokassa.


Olen tuomaroinut 19 eri maassa ja tärkein tuomaritehtäväni tähän asti on ollut tuomaroiminen European Openissa Saksan Riedenissä 2015. Olen toiminut vuosien 2007 ja 2019 MM-kisoissa avustavana tuomarina ja tarkoitus olisi ollut toimia kansainvälisenä tuomarina ensimmäisissä FCI:n Junioreiden Avoimissa MM-kisoissa (JOAWC) vuonna 2020, mutta kisat siirrettiin koronapandemian takia.


On todella mukavaa, kun yhden välivuoden jälkeen pääsemme taas järjestämään SM-kisoja ja minulle suuri kunnia saada toimia johtavana ylituomarina näissä kisoissa. Toivottavasti saamme nauttia jännittävistä kilpailuista sekä upeista suorituksista hienossa kesäsäässä.


Tavataan Turussa!

SariMikkila.jpg

SARI MIKKILÄ

Arvosteleva tuomari

Agility on kuulunut elämääni vuodesta 1993 lähtien. Ensimmäisen kerran osallistuin kilpailuihin shetlanninlammaskoirani kanssa vuonna 1994, ja siitä lähtien olen kilpaillut aktiivisesti. Tällä hetkellä minulla on kotona kaksi shelttiä ja bordercollie. Olen kilpaillut lähes vuosittain itse SM-kisoissa ja -karsinnoissa.

Valmistuin tuomariksi vuonna 2008 ja vuosien saatossa olen arvostellut kisoissa ympäri Suomea sekä useissa eri maissa. Voisi sanoa, että vuodessa ei juuri ole agilityvapaita viikonloppuja, jos en tuomaroi, niin kisaan itse.


Ratasuunnittelussa pyrin profiililtaan vauhdikkaisiin, virtaaviin linjoihin ja useita ohjausvaihtoehtoja sisältäviin ratoihin, joissa vaaditaan myös radanlukutaitoa sekä teknistä osaamista.


Odotan näkeväni Suomen parhailta koirakoilta upeita suorituksia, luottamusta koiriinsa ja parhaansa yrittämistä. Suorituksia, joista näkyy agilityn yhteistyö ja ilo parhaimmillaan. On kunnia saada olla mukana ja arvostella SM-kisoissa 2021. Toivon kaikille osallistujille parasta onnea ja hienoa kilpailua, nauttikaa tunnelmasta ja radoista yhdessä parhaan ystävänne kanssa.

JariSuomalainen.jpg

JARI SUOMALAINEN

Arvosteleva tuomari

Olen alle 50-kymppinen agilitytuomari Riihimäeltä. Agilityn pariin hurahdin jo opiskeluaikoina Jyväskylässä viime vuosituhannen puolella, joten viime vuonna minulle tuli harrastuksen 25-vuotisjuhla. Voinkin siis sanoa, että olen ollut agilityn parissa yli puolet tämän hetkisestä elämästäni. Tosin olen meidän perheen aikuisista se vähemmän aikaa harrastanut.
 

Asustelen Riihimäellä vaimon, tyttären ja kahden koiran (kooikerhondje) kanssa. Agilityn harrastamisen aloitin dalmatiankoirieni kanssa. Suurimmat saavutukset agilityn saralla saavutin kooikerhondje Frodon kanssa. Kilpailimme useita vuosia SM/MM-tasolla. Pitkän uran aikana voitettiin sekä yksilö- että joukkuekisoissa MM-, EO-, PM- SM-kultaa.
 

Agilitytuomariksi valmistuin vuonna 2013 ja sen jälkeen olen tuomaroinut aktiivisesti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ratoja suunnitellessani pyrin tekemään vauhdikkaita ratoja, jotka ovat turvallisia niin koiralle kuin ohjaajalle. Ratasuunnittelussa pyrin myös siihen, että hyvällä ohjauksella, koiran linja olisi mahdollisimman jouheva ja virtaava.
 

Ratasuunnittelussa täytyy ottaa huomioon myös kilpailun luonne. Esimerkiksi kaksiosaisessa kilpailussa, kuten SM-kisat ovat, on tärkeää pitää kilpailua yllä sinne toisen radan loppuun asti. Mikäpä sen jännittävämpää sekä kilpailijoille että katsojille, kun viimeiset kymmenen koiraa ovat kaikki saman sekunnin sisällä.
 

Pysykää terveinä ja toivottavasti nähdään Turussa elokuussa.

Vendula.jpg

VENDULA HAUSNEROVÁ
(Slovakia)

Arvosteleva tuomari

I am Vendula. Together with my poodle Eliot, we are passionate agility folks and travellers. We are exploring agility around the world, discovering fascinating people and dogs' stories. We jump headfirst to any new adventure.


I am a competitor, trainer, and international agility judge. Since 2000 I competed with all my five dogs and I was a proud member of Slovakian representation at World Championship and European Open in 2016–2019.


I love to judge and see so many handler styles and attitudes inside the ring. I love to train other people and see their happy faces when they are overcoming their own limitations. And last but not least, I love to run with Eliot. Hell yes! It is a big party to step into the ring with him. Adrenaline is pumping, heartbeat increases, concentration is at maximum. You know what I am talking about, right?


Pure joy :)


Can't wait to meet all of you in Turku and I am sure that we will have a great time together!

Potretti - Jouni Kautto.jpg

JOUNI KAUTTO

Arvosteleva tuomari

Juristista ei tullut varatuomaria, mutta tuli ylituomari. Olen Olen 40-vuotias agilitytuomari Kirkkonummelta. Ensimmäinen koira tuli talouteemme vuonna 2006 ja agility veti pariinsa pian sen jälkeen. Kisauralla pääsin kokemaan kansalliset arvokilpailut osallistujana, joskin viimeisestä arvokilpailustartista on jo ehtinyt vierähtää vuosia. Oman harrastamisen ohella olen useamman vuoden ajan toiminut kouluttajana ja seura-aktiivina. Tuomariksi valmistuin viimeisimmästä saapumiserästä eli tuomarioikeudet myönnettiin syksyllä 2018 ja sen jälkeen tuomaroituja suorituksia on kertynyt reippaasti viisinumeroinen määrä.

 

Tuomaroinnissa paras fiilis tulee, kun ohjaajille pystyy tarjoamaan haasteita ja ohjaajat vastaavat haasteeseen pistäen itsensä täysillä likoon. Agility on parhaimmillaan silloin, kun ohjaaja joutuu tekemään rohkeita ratkaisuja ja luottamaan omaan tekemiseensä. Erinomaisella radalla ohjaajan radanlukutaito ja koiran osaaminen pääsevät loistamaan, kun ohjaaja onnistuu löytämään ratkaisut, joilla juuri kyseinen koirakko pystyy parhaimpaansa.

 

On kunnia saada olla mukana toteuttamassa suurta agilitytapahtumaa. Toivottavasti näemme yhteistyön ja urheilun juhlaa ja saamme kaikki nauttia ajasta agilityn parissa

EsaMuotka.jpg

ESA MUOTKA

Avustava tuomari

Teksti tulossa

MarkkuKaukinen.jpeg

MARKKU KAUKINEN

Avustava tuomari

Teksti tulossa